LÄR KÄNNA OSS PÅ VÄRMDÖ KÖPCENTRUM – CAFÉ SASTA

Café Sasta: En hemtrevlig hörnsten på Värmdö Köpcentrum
I hjärtat av Värmdö Köpcentrum har David och Malin, ägarparet till Café Sasta, hittat sin hemvist. Med en bakgrund i cafébranschen och en djup kärlek till matlagning och bakning, har de två skapat en lokal tillflyktsort där Värmdöborna kan finna både delikatesser och gemenskap.

När David och Malin tog över rodret för Café Sasta blev det en övergång som var som klippt och skuren med tanke på deras önskan att trappa ner från resandet och arbeta mer lokalt. För David, som har drivit caféer i 15 år runt om i landet, var Café Sasta en bekant pärla som till slut kändes som en naturlig hamn för paret.

Äkta passion för mat och bakning
“Vi hade kikat på Sasta under många år innan vi köpte verksamheten. Vi ville trappa ner, sluta resa och jobba ute i landet så det passade perfekt att göra någonting på hemmaplan,” delar David med sig.

Kärnan i verksamheten är tydlig: en äkta passion för mat och bakning. Medan David älskar att experimentera i köket och sätta ihop läckra lunchmenyer, är Malin mästaren bakom fikadisken. Hennes bakverk, alltifrån kladdkaka deluxe till citronkladdkaka, är personliga favoriter som har blivit hjärtligt omfamnade av stamkunderna.

“Den som gillar och laga mat, det är ju faktiskt David som brinner mest för matlagningen. Jag bakar hellre. Hon är grym på baka,” säger David och skrattar, medan Malin tillägger: “Vi hjälps åt och kommer på idéer. Men jag älskar att baka och göra tårtor.”

När du som gäst kommer till caféet möts du av en trivsam atmosfär som är svår att inte bli charmad av. Under de varmare månaderna står en liten glasskiosk vid entrén och lockar med italiensk glass och en variation av mjukglass – en nyhet som paret introducerat och som har varit mycket omtyckt, särskilt bland barnfamiljerna i området.

Men det är inte bara glass som lockar folk till Café Sasta. Varje fredag förvandlas caféet till en kvällsscen där trubadurer och musikquizz skapar en levande atmosfär där lokalbefolkningen kan koppla av och njuta av kvällen. “Vi ville skapa en plats där folk kan hänga kvar och njuta av eftermiddagen och kvällen efter jobbet,” förklarar David medan Malin nickar i samförstånd.

För dig som önskar bjuda på Café Sastas utsökta bakverk och mat vid speciella tillfällen finns det goda nyheter – de erbjuder även cateringservice. Oavsett om det är ett företagsevenemang, bröllop, eller en privat fest, har Café Sasta cateringlösningar som kan skräddarsys för att möta varje kunds unika behov och preferenser. Menyerna spänner från deras signaturbakverk och kaffe, till mer robusta måltidsalternativ som kan inkludera allt från förrätter till huvudrätter och efterrätter. Teamet bakom Café Sasta arbetar nära tillsammans med kunderna för att säkerställa att varje detalj är genomtänkt, och att maten inte bara smakar fantastiskt, utan även presenteras på ett inbjudande och estetiskt tilltalande sätt. Det är inte bara kvaliteten på maten som gör deras cateringservice utmärkt, utan även deras engagemang i att leverera en sömlös och minnesvärd upplevelse för varje evenemang.

Men allt handlar inte bara om god mat och trevlig underhållning, det handlar om gemenskap. Genom sina sociala medier och personliga interaktioner har David och Malin lyckats bygga en lojal kundkrets som mer liknar en krets av vänner. Folk kommer hit inte bara för att stilla hungern, utan också för den varma, välkomnande atmosfären som de två tillsammans med sin personal lyckats skapa.

Och caféet är bara början. Till våren/sommaren planerar de att öppna en annan verksamhet på Värmdö, med samma hjärta och själ men i en något mindre skala. I Stavsnäs vinterhamn har de tagit över en lokal där tidigare en liknande verksamhet har bedrivits. ”Det finns en efterfrågan och vi kommer ha ett bredare utbud än vad som funnits, så jag tror att det kommer uppskattas”, säger Malin. ”Så vi kommer att fräscha upp och utveckla konceptet, allt medan vi behåller den personliga touchen som gör Café Sasta så unikt”, berättar David.

Café Sasta har blivit mer än bara en plats att fika på. Det har blivit en del av Värmdö’s hjärta, ett ställe där lokalbefolkningen kan känna sig hemma, oavsett om det är dagens lunch, middag, catering eller glass som ska inhandlas. Och bakom disken står David och Malin, redo att välkomna varje gäst med öppna armar och ett leende. Det är denna genuina gästfrihet som gör Café Sasta till en verklig hörnsten på Värmdö Köpcentrum.

Vill du läsa mer om Café Sasta så hittar du länken till detta här nedan.

Hemsida
Facebook 
Instagram