LÄR KÄNNA OSS PÅ VÄRMDÖ KÖPCENTRUM – HEMTEX

Hemtex – proffs på inredning
Hemma, det är vår allra mest personliga plats. Det är där vi kopplar av och umgås med familj och vänner. Det är därför det är så viktigt att hemmet återger dem som bor där. Och vem är bättre lämpad att hjälpa oss räta ut de frågetecken som finns kring heminredning än ett riktigt proffs? Vi beger oss till Hemtex för att träffa Lotta.

Ett välkänt ansikte 
Lotta är välkänt ansikte på Värmdö Köpcentrum och det är fler än en gång hon stannar upp på parkeringen på väg till butiken för att prata med människor som vinkar och hejar. ”Jag har drivit butiken i 20 år och bott i Mörtnäs i 21 år, så visst har man skaffat sig en stor bekantskapskrets”, säger en leende Lotta när vi för upp frågan på tal. ”Vi har många återkommande kunder som kommer till oss i butiken och vill ha hjälp med att förverkliga sina visioner kring hemmet. Så man lär känna många trevliga människor”. Och det är inte konstigt att Lotta och hennes kollegor är så flitigt tillfrågade kring heminredning. Trendspaningar och kommande stilar är något som de gärna bjuder på. Och tipsen adderar inte sällan nya element som kunderna vill ha, men kanske inte tänkt på själva.

Lotta har alltid varit intresserad av färg och form men det var inte förrän efter ekonomistudierna på universitetet som hon halkade in på vägen att bli franchisetagare inom Hemtex. En väg som hon absolut inte ångrar. ”Att få arbeta med både ekonomi, personal, inköp, försäljning och kundbemötande är verkligen fantastiskt. Men visst har det varit en resa. Hemtex såg ju inte ut så här för 20 år sedan men det har varit både bra och tuffa tider, fast de senaste åren har nog varit de allra roligaste”, berättar Lotta.

Hos Hemtex hittar du heminredning för alla rum. Allt från sköna påslakanset och fina gardiner till säsongens magiska mattor och detaljerna som gör ditt hem komplett. Vi är vana med att Hemtex är snabba på trender och ofta först ut med nya produkter, men hur ser egentligen vårens trender ut? Vad är det som är moderiktigt?

”Den största trenden just nu är nostalgi. Det ska vara ombonat och man ska tydligt känna att det finns en trygg bas i hemmet. Vi går tillbaka till traditioner och riktig hemkänsla”, säger Lotta. ” Vi kallar vårt första vårtema för Pale Harmony. Det är varmt, tidlöst och inbjudande med en stor dos av klassiska textila material som linne, ull och bomull. Mönster och broderier tar fram det nostalgiska och vi använder ton-i-ton-färger i designen”

Lottas favoriter för våren
Det är lätt att bli inspirerad när man lyssnar på hur detaljerat Lottas berättar om vad hon brinner för. På frågan om hennes absoluta favoriter för våren, så kommer svaret snabbt. Det rör sig kring hemmets oas, sovrummet. Den perfekta bäddningen för optimal avkoppling och återhämtning. Sänglinne i 100% satinvävd egyptisk bomull, Hemtex allra finaste kvalitet. Och vi förstår direkt vad hon menar när vi själva får känna på det. En fantastisk mjuk och fin yta med en alldeles speciell glans. Något som Lotta förklarar håller sig lika fin tvätt efter tvätt. ”Ett riktigt bra val om man är ute efter den sköna, lyxiga hotellkänslan i sitt eget sovrum. En klar kundfavorit och även min personliga”, säger Lotta medan hon går en bit bort och hämtar något hon beskriver som kommer göra det där lilla extra, pricken över i, för ett sovrum. Värmeljushållare av alabaster. Och när hon tänder ljusen och visar hur skenet sveper över den vita skimrande ytan så är vi sålda. Ett par sådana här kommer definitivt att få göra påslakansetet sällskap i vår shoppingpåse.

En kund kommer in i butiken och Lotta skyndar snabbt bort för att hälsa denne välkommen. Vi hör hur de diskuterar middagsbjudning och Lotta förstår direkt vad kunden är ute efter och plockar i snabb följd fram olika saker för att kunna visa upp den perfekta dukningen utifrån kundens vision. Det är imponerande att se Lottas fingertoppkänsla och kunnande av att kunna läsa av kundens önskemål och omsätta det i en visuell sammansättning. De diskuterar den fantastiska ljusblått svallande linneduken Lotta lagt fram och våra tankar går osökt mot friska vårkvällar med nära och kära.

Efter en stund är de klara och kunden passerar nöjt förbi oss med ett par välfyllda påsar. Även vi börjar känna oss nöjda med besöket och medan vi betalar och gör rätt för oss, skickar Lotta med oss ett sista tips till alla läsare.  ”Går du i funderingar på att göra om hemma, fotografera rummen och kom och visa oss så tar vi fram ett komplett inredningskit för dig. Helt kostnadsfritt så klart. Och eftersom allt är på öppet köp kan du i lugn och ro ta hem sakerna och se hur det ser ut på plats.”

 Belåtna och glada lämnar vi sakteligen Hemtex och Lotta för denna gång. Fast beslutna om att vi kommer återvända mycket snart igen. Och då kanske även ha tagit en del bilder på det där rummet vi så länge funderat på att piffa upp….

Vill du komma i kontakt med Lotta och hennes kollegor hittar du kontaktuppgifter till Hemtex på Värmdö Köpcentrum här